Wednesday, November 30, 2011

sepahit hempedu atau semanis madu

last week hari khamis...balik klas ak pown tegesa2 kmas baju nak balik sebab khamis de konvokesyen aku...yeah!!..tumpang jiran ak sbb dye keje kat uum nieh..so senang la ak balik xpyh nk kejo2 bas[time kuliah je]..so dr uum kul 3.45 smpai jitra jap..dr jitra kul5 mase on the way ak berborak ngn jiran ak a.k.a kwn baru ak...walaupun da 4x mnguap sabo la..kesian kat wawa drive sesorg lak nnt..so kul7 smpai umah,try kasut,solat...xsempat nk mndi kul8 gerak dr penang ke bangi...naek je highway mata pn terpejam dgn sndirinya....so lam kul12 ak da smpai R&R ape tah kire 5minit ke persimpangan putra mahkota...so ne ley masuk kuis memalam buta..so ak ckp kt abah kite tdo R&R loh...so tdo kat surau...530 da bgn..solat dlm kul6 ak smpai kuis...ingt nk tdo tp mcm xsempat je..kul8 de rehearsal bju xiron lg...kwn ak[wanie]pulak rindu nk borak2 ngn ak..borak la ngn dye...plan nk g pkk ngn junior ak,tetibe junior ak gtau nmpk fiza pe lg..ak pown jerit fizaaa!!...malu sekejap...rindunyer ak kat korang fiza,beyonce,k.na..mai pown de...hehehe

abis rehearsal, kul12 ak lapo tp xde selera...letih sgt2 tp suke dpt jumpe kgkwn ak...then ikot fiza n beyonce ke putrajaya...de konvokesyen dak2 si comel...nk tahu tak nape ak ikot korang??sebab ak nk bersama2 korang,ak rindu korang...ak tak kisah walaupun ak letih sgt2...then dapat tahu zaie n is nk join lg la ak suka then k.na n mai pn otw ke putrajaya...

share mkn fish n chip..hehe..walaupun lapo ak xkisah,ingt sng ke nk wat mcm tu lg...huhu
balik singgah domino's pizza..si fiza yg blnje,thanks fiza..ak da r xpenah mkn dominos...dpt kumpul mkn same...bestttt sgt2...then singgah alamanda...tu la 1st time ak tol2 masuk dlm alamanda...nk li hadiah tuko2....thanks awak sbb cari buku best n teman sy kat lovely & lace[tol ke]hehe...da bis li...lepak ngn awak n bionce..smbil tggu fiza n zaie...time tu sonok sgt pasni adakah de lg peluang nk wat mcm tu??huhu....then balik kuis...smpai2 je pndg jubah n tudung...mcm xcaye je ak konvo esok...sempat iron tudung je...sbb letih sgt da jnji ngn fiza n bionce kul7 bru nk gerak....

disebab letih sgt kul6.10 bru bgn...kelam kabut ak iron bj,jubah...huhu..balik mndi tgk hp bionce miskol...rupenye2 diorg da g kul630...huhu...sian ak kne g sesorg...jnji lain wat lain..diorg ckp mai nk gerak awal sbb takot parking xde...xpela...da nmpk 'kepentingan' disitu....ak diam je...

abis je konvo...ak jumpe jap je parents ak..ibu nk mkn pn ak xteman,ak gtau ibu nk bergmbo ngn kwn jap...pasni sush da nk jmpe,abah teman ibu mkn xpe kan...ibu senyum je...ak pown cari kgkwn ak...bergmbo sekejap...sebelum bergmbo da kne mrh,sbb lmbat...org yg marah tu mst xpikir kn pe org lain rs...sume org rs pns..bkn dia sorg je rs pns xley ke nk ckp leklok....bergmbo pn ak xrase epi,dgn pns pastu da de org mrh...huhu...pas bergmbo de yg cpt2 nk balik nmpk sgt tergesa2,xsabo2 nk tuko adiah sbb nk balik cpt...ak heran sekejap,mcm la ak nie xkan balik....

mungkin sebab terlalu berharap pertemuan singkat...namun pahit yang dirasai...thanks to fiza,bionce, is, zaie, k.na n mai...dpt kuar jln2 sesame...sbb mase yg de begitu singkat dapat rasai semanis madu....sayang korang rindu korang....=')




Saturday, November 05, 2011

miss u much~

4hb november 2011...cukup da umo 2tahun..da besar da...adik sihat ke eh..lame long xtgk adik..miss u much..4hb november 2010..long dapat gaji li adiah besday untuk adik teruje sebab adik da umo setahun,li baju,socks,sunglass, sume warne oren cumil je...bw adik makan mcD best kan dik..tp setiap pertemuan pasti de perpisahan...tahun nie xdpt nk li adiah kat adik,adik pown jauh dr long..huhu..epi besday sayang...long xpenah lupekan adik...hope adik sihat sentiasa...=')

dedicate to rania marissa~~

Monday, October 31, 2011

sayang korang~~



ermm..morning....kdg2 hepi..kdg2 suke..kdg2 sedih..kdg2 sakit...perasaan bile menyayangi seseorang...de manis de pahit...aku sayang sume orang rapat dengan ak,maybe kdg2 ak xtunjuk yg ak nie caring sgt tp dlm hati ni...aku sentiasa doakan yang terbaek untuk orang yang aku syg...mungkin kdg2 terluka dgn sikap korang...aku pikir ermm bia la...walaupun aku nie xpenting untuk korang,tp korang penting untuk aku...sometimes keep silence is better...sbb ak tahu takkan de org yg cri ak,tp korang xley wat mcm tu sbb aku nie teliti ckit,sbb ak akan perasan orang yang ak syg ilang[keep silence]so ak akan cri korang smpai jumpe...hehe
mungkin kdg korang rimas dgn attitudes ak,tp ak tak kisah sbb korang yang aku syg...walaupun sikap korang melukakan hati aku,aku tetap senyum[sedekah]n tetap pandang langit dan bulan yg same..

biar sakit,pedih..namun hati aku tak berubah..tetap sayang korang...=)

Sunday, October 09, 2011

luahan~~

konbawa!!.....tak de mood nk update blog tp xtahu nk luah kat mana selain blog nieh...huhu
sakit kepala...urat tepi kepala ni sakit sangat2...huhu..rse nk nangis,tp klu nangis lagi sakit kepala...byk sgt asgmnt..asgmnt BMP kne wat majalah...huhu...da siap taip da pastu kne edit balik...huhu..math eco bru siap smlm,esok da kne anta..tp 19hb da de midsem exam...aq xtahu pe ak lajo untuk math eco,Dr ajo laju sgt..huhu..ak ingtkn ak sorang je upenyer kwn ak pown same,india yg 1 klas ngn ak pown ckp bnde yg same....huhu...cne nk wt midsem exam nnt..huhu...
aq riso pasal midsem exam paper math eco nieh...huhu..Ya Allah bantu la hamba-Mu yang lemah nieh....awak...awak xde kat sini,dulu sy nangis awk bg sy semangat.....kat sini sy sorang je...huhu...

nak tito,da nangis da...sakit kepala...oyasuminasai!!!

Wednesday, October 05, 2011

~2 hari 3 chapter...^__*


konbawa!!..hyep...bru balik dr klas sains sosial...byk sgt keje nk kne wat asgmnt bertambah2..adeii..26hb10-11hb11 cuti mid sem 2mggu tp not time to honeymoon even though 2weeks break..argghhh!!..lots of work+midsem exam...rini i citer by chapter wokeyh??

CHAPTER1

anyway i nk cite about something,klu my mum tahu cnfirm dye ckp 'bukan masenyer lagi'..hahaha[ibu..miss u]homesicks!!..semalam de klas 3jam,klas bahasa melayu pengurusan slalu prof ajar tp this week En.phat lak gnti,[org siam]ktorg lajo pasal hiperbola,metafora dan seangkatan dgnnyer...so dye pown ckp "CINTA umpama tggu bas",i nie dgr mcm blurr skjap[bas??npe lak]yela..kte tggu bas,bile dtg tgk2 penuh means 'org tu da berpunya' pastu tggu lg...smpai la jumpe yg sesuai..at the same time,tetibe muncul wajah Dye..ermmm...rndunyer...[nie citer smlm(selasa)]

CHAPTER 2

citer arini(rabu),klas english communication 1,teks book cite psl wife leave her husband n child,n their child runway too n stay wif ex-neighbour...so,madam pown bersuara "gurls,are u will do same way??de yg ckp [nope+reason][divorce]-madam pown ckp sbnrnyer org pompuan nieh sensitip,klu dye lari kuar rumah tu means dye kecewa sgt[tetibe teringat satu peristiwa],i'm agree with u madam,bdk dok sblh ak nie lak ckp,mybe her hsbnd always hit his wife...yeah!madam pown ckp so,guys u all jgn wt mcm tu ckit2 nk pukul wife...isteri dijadikan dri tulang rusuk kamu dekat dengan hati untuk disayangi,dekat dengan tangan untuk dilindungi...huhuhu...madam said..'now,the best time to u all find BF/GF'...[erm..perlu ke??tak nak cari tggu dtg sndri..;)]hahaha...tetibe muncul wajah Dye..knp la wajah Dye muncul lg arini??

CHAPTER 3

ari yang same,waktu yang berbeza,klas sains sosial. ckp pasal teori maslow yg ketiga pasal kasih sayang(belonging),prof ckp klu kita suka seseorang tuh bgtau je, tak perlu malu sbb itu adalah satu keperluan dalam kehidupan,klu seseorang tu menolak jangan marah dye,anggaplah anda sudah mencuba dan teroskan hidop dengan mencari yang laen...[nieh aku yang ckp>>>]buat PILIHAN yang laen..memandangkan SUMBER yang terhad dan KEPERLUAN yang tidak terhad...peace!!...to Dye>>you always in my mind and my heart....;)

**kesimpulannyer,da dua hari i asyik dengar pasal cinta!, cinta!, dan pasangan dari pensyarah...hehehe....adeii...


Thursday, September 29, 2011

da 3 minggu da~~

>nieh my matric card,kne slalu bawa kemana saja[sbb nk kne TOUCHnGO]jika berada di uum<


>nieh r PSB,5tingkat tu pown de smbungan lg<


>nie canselori,nk wat trnfer krdt ke kire berkaitan ngn akademik kat bangunan nieh,
pejabat naib canselor n timb. kat bangunan nieh jgk<

>nieh la boodak2 ekonomi yg mostly klas diorg same dgn i<

ohayo gozaimasu!!!!.....tetibe rini baru de mase nak update blog awal pg lak tuh...hehehe

tak de aktiviti ley la update,sbnrnyer ade tp tetibe smlm bukak portal tgk aktiviti yg dirncgkan tu xde lak...so pg nieh lepak2 dkt bilik dulu nk tdo xley sbb teringat statement kat surau CAS otak lembab tdo pas sbuh...huhu

anyway...WELCOME TO UUM...begining new life at new place.....dulu i bljr di bndar,so da rse mcm bgus sgt je,bile da masuk uum nieh walaupun dlm utan ujung msia,sume de canggih lak tuh...huhu

cerita mggu pertama strt klas,i xnk cite orientation week[don't ask me]hahaha....patutnyer aritu i da strt klas da,tp disbbkn my frens n i xtahu pape dkt uum nieh,so senior yg baek[baek ke??]offer diri nk tnjuk ktorg klas2 nieh sbb orientation week ktorg skjap sgt2,gi klas kne naek bas..adeii..biler pikir bas rs mcm sush jer nk naek bas,nsib la i nieh smart[puji diri jap]so fhm la ckit2 laluan2 bas nieh,so diorg tunjuk la DKG 1..DKG 2n3 tnjuk ngn jari je...hukhuk...DKG stand for dewan kuliah gugusan,then g PSB..perpustakaan sultanah bahiyah,ktorg de bengkel webopac wajib untuk sem1 sbb nnt ktorg xtahu cner nk pnjm buku yela canggih sgt..sume pkai mesin...ermmm...

so,da dftar untuk bgkel web opac.perot da lapo so ktorg gi r mkn,makanan dye murah la jgk kan,bis mkn dgn berbekalkan jadual yg diberikan ktorg pown cri la bilik2 kuliah,tny la senior2 yg lalu lalang disitu...nk cam senior sng je tgk kad mtrik diorg de cip,kad mtrik ktorg lak bak kata my kazen,bersih dan suci itu la sem1...hehe..so da bis tgk klas2 ktorg ke PSB balik untuk bgkal,so bis je bgkel balik bilik...penat sgt...

2miggu dok cni full wif activity,sem1 wajib...ayat tuh..erm,da muak kot...cpt2 la masuk sem2..hahaha...untuk sem1 nieh i amik 6 subject....

*english communication 1

*sains sosial

*sains pemikiran & etika

*prinsip ekonomi

*matematik ekonomi

*bahasa melayu pengurusan

sem nieh i byk lajor sains....sains sosial lecturer foriegner..speaking indon...huhu...matematik ekonomi yg ak risokn skg..huhu...klas yg paling i suker g E-com 1 and prinsip ekonomi....tp tak bermakna klas yg i tak suker pegi tuh i ponteng...saya suda berubah[lagu erry putra]utk mnjadi pljr yg baek..insyaAllah dengan berkat doa orang2 tersayang 3.5 dlm genggaman...ameen

Thursday, August 18, 2011

~berangan+jatuh cinta pandang pertama~


BERANGAN>>>de kaitan dengan buah berangan...pisang berangan..lg..lg...pe ek??tah i pown xtahu...hehe..i suker mkn buah berangan tp buah berangan nieh mahal bkn sng nk dpt...tempat2 tertentu jer...pisang berangan lak i xtahu pe bezanye dengan pisang2 yg laen...yg i tahu pisang tanduk jer...hehe..

tadi intro jer...=p...bermula kisah putri~lalalala..i dari kecik suker berangan,tapi i xde lorh nk berangan mende pelik2 kn..selalunyer i berangan tentang masa depan,pe yg i nk wat mase depan pe akan jd tp yela da nama pown manusia ley plan jer,yang tentukan Maha Pencipta tp pape pown kite tak ley la nk berserah jer mesti la kne usaha kn.. [](THE FUTURE BELONGS TO THOSE WHO PREPARE FOR IT TODAY)[]

Kadang2 pe yg i berangan tuh akn jadi misi terpenting dlm idop[siap wat mission list...hahaha]dulu mase sekolah menengah time tu dgr senior2 masuk u[universiti] sini..u sana...u sinun..ahaks!..so i pown pikir dapat ke nk masuk u nieh,da r xpndai...asek wat hal kat sekolah[boodak nakai nieh]monteng klas la...da r time pikir tu lak mase monteng klas dok kat tangga hostel...hahaha....monteng jap je..masuk klas time tu lak subject arab..bukak buku teks citer pasal u lg...UIAm...da tringin g uia lak..kne plak tgk citer see u di IPT adei...tp yg pelik perngai i xberubah still monteng klas tp xkerap lorhh..hihi[de gak perubahan]

so mase form 4 dapat wakil sekolah ke peringkat zon maen pingpong[table tennis yerk]bkn bwk bola pingpong dlm sudu...hehe..dekat UUM,tu r kali pertama i jejak kaki ke ipta,mmg besttt...target ak nk menang tp xde rezeki kn,i xsuker kalah if i rase i da perform yg terbaek...ak nangis giler makan pown tak....time tu kak ct n kak ain ckp kat i..[mon,jgn la nangis tahun depan kn ley maen lg..tgk...mon form4 da dapat masuk u,kct ngn k.ain form5 bru masuk u..hihi..da..da jgn nangis eh..] so disebabkn da kalah kan esok tu de last game perlawanan bola sepak kat stadium uum,tp i xtgk pown g ronda ngn k.ct..k.ain..k.hazirah..cikgu zaida...cikgu rohaida pusing uum,g fakulti ekonomi,tgk litar go-kart yg bru nk wat,gi library..mmg ronda abis la...so disebabkan jatuh cinta pandang pertama,start dari hari tu i selalu berdoa nk masuk UUM lagi[tak kira wat B.A ke M.A ke PH.d ke]nk masuk gak sebab da jtuh cinta pandang pertama nieh...akhirnyer berkat kesabaran..keizinan tuhan Alhamdulillah impian i tercapai gak...

So,i pikir tak salah kan kiter berangan n jadikan angan2 tu sebagai misi untuk diri kita sendiri,setiap orang de misi masing2 tak kira la besa ke kecik..tp kalu tak bermula dari ANGAN2 mimpi tak kan jadi KENYATAAN kan...orang cakap angan2 bukan kene bayor pown~~hehe tapi berangan mende baek2 jer...berangan mende tak elok otak pown rosak...hehehe...

}}korg sedo tak,kalo korg berangan,korg akan sebut kalau la……………..

~tQ fOr ReaDing tHis~

Wednesday, August 17, 2011

~far away[my perfume's name]

Hari ke 18 berpuasa…sahur air jer malas makan…hihi…anyway i nk citer pasal far away…tp bkn nk citer pasal perfume lorh....

…recently,I get the news my bestfriend offered to further studies at Dublin Business School,Ireland..honestly,I’m so jealous bcz she can further study at abroad,she will go to Ireland nx month..huhu xpe kan jeles bertempat ..atleast hasrat awak tercapaikan…I’m happy for u…sape tak nak gi kalu da berpeluang kan…tapi I masih de peluang kan…peluang terpilih exchange student kan…dapat gak gi oversea..semalam I da mimpi gi London..mimpi naek flight…tu r pk smpai mimpi…my aunt dpt offer study di kanada..tp mcm xbest jer kanada..ahaks!..senior I dapat exchange student gi Jerman,bestnyer…kalu la I dapat ley la jln2 g Paris..ahaks!..i nieh kan tak abis2 berangan kan…

Arggghhhh!!!jelesnye tgk kgkwn dapat study abroad…

kne masuk lam mission list nieh~~

~tQ for reading tHis~

Sunday, August 07, 2011

khayalan yang penuh fantasi di telan arus ilusi didunia penuh realiti~~lalalala


Semalam sebelum mata tertutp tetibe ak rasa mcm nk berangan..hahaha[tanpa angan mimpi tak kan jadi kenyataan]hahaha

Bermulanyer kisah angan-angan seorang putri……………..

If I had a million ringgit malaysia ~

1. Helping build a house for my mum there is no roof

[increase assets and reduce liabilities]

2. Send my parents to perform Hajj

3. Settle all debts

4. Trying to achieve what I dreamed..

5. Travel

***money does not guarantee happiness


***Money can’t buy happiness


~no money is hard to continue living~

Thursday, August 04, 2011

puase...pose..puasa.. صوم


today::12.00pm::ade boodak umur 4tahun mintak nasi dekat aku...katanya mak dia suwoh makan nasi....aku kan memang kejam..so ak jawab la..kat umah nieh tak de nasi sebab sume org puasa walaupun aku>>ABC<

aku cakap kat ibu aku>>>susah deh kalo kiter nk ajo anak dia kalu mak dia xnk ajo…pelik tol time bulan pose nk ajo sangat anak makan...other months ,anak tak nak makan bio jer…

Habit aku kan suker beleter sorang2::ak cakap sorang2::>>hurmm..bkn nk ajo anak dye tu puasa or hormat orang puasa nie tak ajo anak mintak nasi kat umah orang..ak nieh walaupun ABC ak malu deh nak mkn depan org pose n depan dak2...


..::CE hormat ckit bulan pose nieh...jangan nk tunjuk sangat yang awok tu memang tak ley pose,tak payah la nak tayang kat orang...ke awok nieh kategori orang xde keMALUan..adusss...memang la secara AM nyer awok xley pose sbb ABC tp secara MORALnyer RESPECt la orang2 yang berpuasa nieh>nk mkn sorok2<,awok makan depan boodak2 ader ke dye fhm awok ABC..konfem dye pikir..

[mama tak pose boley jer]..

Pastu ko nk jwb pe>>mama xper sbb Allah bg cuti<<

[nape Allah bg mama cuti dekat adik Allah tak bagi]

>>aduuss boodak2 penuh dengan persoalan~sebelum dye pikir or banyak Tanya,kiter yg patut pikir dulu….

So, as mama…>>ape?<<MAMA,,MAK,MUMMY,IBU,UMMI..ajo lorh anak yerh::..

**I’m not yet ready to be mama,ummi,ibu,mak,mummy but I was willing to be teacher~ngee**

Wednesday, August 03, 2011

datsun120y a.k.a Porsche....


Anyway ak nk share about vintage car....kete nieh byk berjasa dkt family aku...ibu berniaga bw kete nieh,anto ak ke sekolah...yela kete buruk>>dulu<

**naek kete pe?>>porsche<<

**kete pe?>>porsche<<

**porsche?..nice to call porsche....hahaha

so now,setelah setengah tahun vintage car nie dok umh org laen so suda bertukar wajah....saaangat cantik...sporty..Elegance..~lalalala

~it’s all about Porsche~





Monday, August 01, 2011

iklan~~

aku suke sgt iklan nieh...paling suker iklan sunsilk nieh...hehehe
sweet kan~~
**tak dapat tumpu study la kat situ....ak suker dialog nieh~~lalalalala



iklan tiap hari sayang nie pon best gak..romantik~~tu sbb ak pkai fair n lovely~~~ahaks!
>>>lovely selalu<<<

Wednesday, July 27, 2011

accident....

::muker pas accident::

::kaki yang telah Dibandage::


::kaki Bengkak+Lebam

Dipagi yang nyaman,ak dgn adik ak dgn gembiranyer kuar dr rumah...jom kte gi mkn nasi lemak lalang(belakang gerai nasi lemak tu ade lalang),so moto kriss warna itam(bapak ak punyer moto)ktorg bw..da bis mkn dekat lalang tu ktorg pown gerak nk gi renew lesen ak...itu la tujuan asal kitorg kuar awal2 pagi nk renew lesen...tp moto tu adik ak yg xpenah amik lesen yg bawak..hahaha...so smpai je simpang tiga sblm masuk taman rumah ak..ak tgk trafic light xberfungsi..de lori parking tgh2...de 3 org pekerje tgh susun kon...so ak da pndang kanan tgk xde moto so ktorg ke kiri n amik tgh sbb nk ke kanan..dgn xsemenanyer ak dgr orang jerit...

wooooiiiiiiii!!!!!!then pranggg!!sreeeeetttttttt!!!adoohh!!..

adik ak:adooohh!!xnmpk ke org bg signal...

ak:woiiii!!xnmpk ke org bg signal...bodo!!

orang yg melanggar:..........diam...

ak beleter r...xkan xnmpk org bg signal..da r bw motor laju..bengong tol!!...

ak tros bw moto blah!!...da smpai half way...bru perasan moto ak xley free gear...adeii...

return back home...ibu dgn muke peliknyer ckp eh sekejapnyer...ak pown ckp mmg sekejap la bu..lom smpai lg da accident...org langgar belakang....huhu...so,disebabkan moto tu moto bapak aku..takot dye bising so terpkse bw gi repair dekat pekan bukit mertajam,dgn kaki aku yg lebam bw moto lg...dgn moto xley xley nk free gear...mmg seksa...huhu

::kejadian nieh berlaku pada hari isnin 25/7/11...kul930 pagi::


Wednesday, July 20, 2011

UUM lagi~lalalalalala

petang semalam...posmen dtg umh(mcm dijemput lak)tgk2 de sampul surat tulis uum..yeah!Offer letter ak da sampai....huhu
tgk2 ade fail peribadi,buku panduan pendaftaran pelajar baru,buku panduan pemilihan kursus kokurikulum n Offer letter...siap tertulis yuran pendftaran...RM2+++






selain 3 benda diatas..ada surat celcom nieh..celcom kasi no celcom baru kat aku...
katanya nombor rasmi pelajar dengan pihak pengurusan UUM sepanjang tempoh pengajian...
adeii...byk la no celcom aku...huhu

Tuesday, July 19, 2011

kenangan terindah.....



Tahniah!!congrats!!...thanks sume yang wish dkt sy…seronok…yeah mmg seronok..impian aku untuk masuk IPTA tercapai ,dulu sy penah pikir peluang tipis untuk dapat mcm angan2 mat jenin…alhamdulillah rezeki sy…actually perasaan sy bercampur..gembira..sedih..risau…mcm2 soalan timbul di pikiran--apa patut ak wat--mcmana keadan kat sna—bape lama—kene orientasi lagi--then mengeluh adeii….urmm…

Memori lame bermaen dipikiran,mule2 masuk kuis…gado..suke duka..manis pahit..rindunyer aku dekat kwn2 kelas ak,dapat ke kwn mcm diorang…ermm..sayang kenangan di kuis…adik2 saya..dak2 debom!cita2 ak harus dikejar setelah lama terpedam..sayang—akan sentiasa mekar di dalam hati apabila diingati,rindu sume yg de dikuis…walaupun sy selalu kutuk kuis~ngeee

to ex-student kuis yang mengenali saya..bersama kamoo adalah kenangan terindah saya...thanks a lot...mish u all....




Friday, July 15, 2011

impian...


today!!my dream has been achieved.....

15/07/2011 time 12:25pm..msg no 15888 masuk....891220.......,tahniah, anda berjaya ditawarkan program UE00(ekonomi) di UUM....sangat2 gumbira,akhirnya setelah 5tahun tunggu, impian untuk menuntut ilmu di uum akhirnya tercapai...thanks to ibu,mak long,mak ngah tak lupa pada kawan2 yg memberi sokongan dan tolong menyelesaikan kemelut konpius pada awal tahun ini...setelah wat solat sunat istikharah..serta berserah pada Allah..hanya Allah yg lebih mengetahui apa yang terbaek untuk hamba2nya...

sO,my first dream has been achieved...so focus for the next dream…=)

Wednesday, July 13, 2011

gadis melayu


Recently,my Old frend..bru ketemu di Fb,schOOlmate fOrm1 until fOrm3...then she is missing and after 6years she resurfaced On facebOOk...dye tgk gmbr i dkt fb then she said i mcm ustazah....alhamdulillah..tp gelaran tuh xsesuai kOt untuk i ...mungkin sbb i nieh bljr dkt kOlej islam sO identity kOlej islam tu ade la ckit kan...yela,dye skg pOwn da laen.. free hair tp xkan la i nk wt mcm tu gak kOt ltk gmbO free hair dkt Fb sume Org tgk..dpt dOsa 1 hal,hal ke 2 kne pelangkung kOt dgn ibu... da la ltk gmbO free hair,gmbO pkwe,gmbO peluk2 ngn pakwe mcm Org da kawen..ingt i suke ke tgk,sbb tu i tak like her album..hehehe...i xreti nk direct tegur sO klu i perli2 dkt Fb tuh faham2 la kan..bile da tny da kawen ke??i da gak da jwpnnyer sj wat2 tnyer..hehe.klu da bertunang sekali pOn bkn lesen kOrang nk berpegangan Or sO On..bertunang means cOp!!..sO kOrang jangan rase kOrang tu da suami isteri yerk..(pesanan kepada diri sendiri gak!)sO i nieh masih lg menjaga nilai2 ketimuran gadis melayu..(ceh!ayat tak ley blah..)..sO xpyh la ckp i nieh mcm ustazah rasenyer blOm layak lagi nk dpt gelaran tuh...tp i gadis melayu yang masih lagi mengekalkan nilai2 ketimuran dan tahu menilai halal dan haram...=)HOpE maha Pencipta memelihara dan menjauhi saya dari menghampiri ZiNa….ameen…

tetibe teringat lak nOVel AKU ANAK TIMUR~lalalala

Tuesday, July 12, 2011

~keindahan Alam...



Tis time,entry about Alam…ciptaan Allah…subhanallah cantik kan…yg saya snap nie pown keindahan dr pandangan saya..hehe…sesungguhnya yang cantik itu indah..dan yg indah itu tak selamanyer akan kekal indah..=)..

suker pemandangan pic nie..i'm feeling something..erm..=)







Yang pantai nie,dekat kedah..pantai merdeka..saya kan suker pantai…hikhik…saya g pantai ngn my familia..wif my lovely mum,adik perempuan 2orang,tok ngah and mak long n paklong…ktorg gi tanjung dawai dulu cri barang kering untuk kudapan dibulan puasa kata ibu…hihihi…so dr jeti tanjung dawai ktorg naek bot ke pantai merdeka..sgt seronok…nasib la camera k530i jer klu DSLR camera rasenyer da beratus gmbo saya snap kat pantai merdeka tuh…time ptg tgk pantai mmg pemandangan cantik…time pg gi pantai mesti best kan…hehehe…sejook jer…teringin nk overnite tepi pantai…=))

Yang nie lak pemandangan sawah padi nieh area umah saya saje..3minit jer dr umah saya….cne blh snap??time tuh my sis and me nk cri makanan so ktorg nie mlas nk iot jln utama,ktorg ikut jalan shortcut ke pekan…so da ternampak view yg cantik pe lagi ktorg bhentikan moto n snap gambo kat situ..org kampong yg lalu lalang pelik je tgk ktorg snap gambo kat situ,alaa…diorg tu xde camera kot tu yg tgk pelik…hehehe..so da puas snap sume…balik umah je taruk lam lappy..cantiknyer view nasib la gune camera k530i..klu DSLR cam D60 ke kan..mest saya da wat exhibition…hahaha..berangan!!

saya suker view sawah yg nieh...cantek..tenang je rase...




So tu la antara gmbo keindahan Alam ciptaan tuhan dr kaca mata seorang putri….hehehe

Wednesday, July 06, 2011

tercapaikah....

15july nieh kuar la result upu...adei..de ke rezeki aku nk masuk IPTA...aku da berusaha pe yg patot untuk mencapai pe yg aku impikan...tp klu xdapat mybe rezeki aku ditempat laen...mybe KUIs~lalalala...tp ak nk dekat ngn family ak...klu kuis 2bulan sekali kot bru balik umah....klu study area utara nieh cnfirm la ak balik tiap2 bulan or sebulan beberapa kali aku balik...hehe
manjeKah aku??~lalalala...hope sangat2 dapat la uum...ley maen pingpong lagi...ahaks!

Monday, July 04, 2011

setelah kau pergi.......

mmmuah for me...hehehe


ipan yg sangat suker memanjat.....


muhammad amirul irfan~~boodak baek..=)

setelah buah hati pengarang jantung aku pergi.....so Tuhan kirimkan seorang bdk yg chumil,nakal,ngade2 pada aku,yang plg bestnyer kuat mkn,1 mlm tuh byk sgt dye mkn esok tu tros demam..hehehe...i'm hepi wif him...now aku jaga bdk ipan nieh....ipan nieh klu dye tdo sunyi lak aku rs umah aku..at the same time ak dpt rest....hehehe

rambut dye klu cicak jtuh atas kpla dye cnfirm mati..hehehe

ok la nie jer yg aku nk update pown...actually i'm bored.....

Saturday, July 02, 2011

untitle...

sekarang nieh ak da giler ngn citer nora elena....suker tgk seth tan....

tiap2 hari aku download citer nieh..minat punyer pasal...tgk r blog ak nieh sume vdeo OSt nora elena...

1st aku suke citer nieh sebab byk scene romantik...

2nd aku suker sbb yela 0ne in million kot laki mcm seth tan dlm dunia nieh kan...

3rd sbb wat aku pikir kdg2 sume yg kite plan xkan jd sbb Allah lebih tahu pe yg terbaek untuk kita...

Hakikatnya, aku suami dan kau isteri.Perkahwinan ini adalah simpulan mati..
Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua..sama ada awak nak jadi isteri saya sepenuh ke, setengah ke, suku ke, saya terima,
saya redha"
~~Seth~~

Sunday, June 26, 2011

silence is better......



Silence is better.....yeah..melihat dr jauh..cukup sy doakan kamo bahagia dengannye...melihat kamo bahagia disisinya...melihat kamo ketawa....saya??kamo sentiasa dihati saya...menyayangi kamo bkn bermaksud saya akan memiliki kamo...walaupon hati saya sedikit terluka tp sy akan doakan yang terbaek untuk orang yang saya sayang...mungkin kamo bukan yang terbaek untuk saya...Allah lebih mengetahui ape yang terbaek untuk saya kan...kamo sentiasa wat org laen bahagia dan gembira sedangkan kamo....."saya seronok melihat orang yang saya sayang bahagia"

biarlah kali nie saya wat sesuatu untuk kamo, melihat kamo bahagia disamping orang yang kamo sayang,walaupun dia penah melukakan hati kamo...saya akan rindu kamo...semoga bahagia..=)